26 Ιουνίου 2021
Μεγάλη Διάκριση για το Πανεπιστήμιο του Winchester

Μεγάλη Διάκριση για το Πανεπιστήμιο του Winchester

Το Πανεπιστήμιο του Winchester κατατάσσεται ως το Νο2 Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου για την ποιότητα στην Εκπαίδευση.

Στο University Impact Rankings 2021 του Times Higher Education, το Πανεπιστήμιο του Winchester κατέκτησε τη 2η θέση για την καινοτομική δουλειά στην βιωσιμότητα και την κοινωνική υπευθυνότητα στην εκπαίδευση, που αφορά στον 4ο στόχο από τους 17 της Αειφόρου Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals) των Ηνωμένων Εθνών, Ποιότητα στην Εκπαίδευση.


Για την κατάταξη αυτή αξιολογήθηκαν 966 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Το Πανεπιστήμιο του Winchester αξιολογήθηκε ως το 2ο στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το Πανεπιστήμιο του East London και 61ο στον κόσμο. Η αξιολόγηση αφορά στη συνεισφορά των Πανεπιστημίων στην εκπαίδευση και την δια βίου μάθηση, στην διδασκαλία, στην έρευνα και στην δέσμευση για εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς. 

H Aντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Winchester, καθηγήτρια Elizabeth Stuart, δήλωσε: «Οι στόχοι που τέθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη για την Αειφόρο Ανάπτυξη αποτελούν ένα κάλεσμα για δράση για τις πλέον σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και ο πλανήτης. Το όραμα του Πανεπιστημίου του Winchester είναι να διαμορφώσουμε έναν καλύτερο κόσμο μέσα από όλα όσα κάνουμε, καθοδηγούμενοι από τις αξίες μας. Η κατάταξη μας ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου για τον κοινωνικό μας αντίκτυπο, είναι η αντανάκλαση του πως η δέσμευση μας για την επίτευξη των στόχων των Ηνωμένων Εθνών, μεταφράζεται σε απτές πράξεις»

Διαβάστε ακόμα

Εγγραφείτε στο